Crime şi popcorn

Prima mea încercare de a face ceva ilegal împreună cu copilul meu s-a soldat cu un eşec. Intrasem într-un magazin cu materiale de pictură şi am zărit o ofertă irezistibilă la spray-urile pentru graffiti. Îmi dorisem de multe ori să am talentul de a înfrumuseţa zidurile năruite ale oraşului şi chiar ochisem un locşor pe o stradă pustie, aşa că m-am hotărât să cumpăr un spray. Am întrebat-o pe Luna ce culoare preferă (inutil, de altfel, pentru că ştiam răspunsul), am asigurat-o pe vânzătoarea care se uita pieziş că o învăţ pe fiică-mea, din când în când, şi lucruri bune, şi am ieşit din magazin cu un tub de vopsea roz. Tubul se află şi acum, după aproape un an, în portbagajul maşinii, deşi trec des pe străduţa cu pricina şi observ cum zidul râvnit se umple pe zi ce trece de operele altora. Nu cred că voi avea vreodată curajul să inserez un strop de roz printre ilizibilele slogane întunecate de acolo.

A doua tentativă de a-mi transforma copilul într-un infractor minor a fost provocată de o povestire entuziastă a Lunei:

–      Mama, ştii ce experiment extraordinar au făcut Lilo şi Stitch?, a început ea să îmi povestească un film de desene animate văzut de curând.

–      Nu.

–      Au făcut lucrurile să fie invizibile!

–      Mi-ar plăcea tare mult să fie posibil aşa ceva, Luna, m-am arătat şi eu entuziasmată. Îţi dai seama că am putea deveni şi noi invizibile, să mergem oriunde vrem şi să facem orice, fără teama că ne vede cineva?

–      Unde să mergem?, devine Luna interesată.

–      De exemplu, am putea intra la film de câte ori vrem, fără să plătim bilet.

–      Păi şi cum am putea să cumpărăm floricele dacă nu ne vede nimeni la coadă?

În mod evident, micile mele porniri criminale sunt sortite să moară în stadiul de idee, ucise ba de teama mea de consecinţe, ba de logica complicei mele, o fetiţă căreia îi place prea mult popcorn-ul.

Anunțuri

2 gânduri despre „Crime şi popcorn

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s