Nunte, mireşi, vegetale şi alte vise de domnişoară

– Mama, mama, să ştii că am văzut o mireasă şi un mires! Şi erau foarte drăguţi, dar miresul a făcut caca pe el, ce ruşine!, mi-a spus Luna entuziasmată după ce a văzut o paradă de modă… pentru căţei, încheiată, ca orice paradă de modă, cu defilarea în rochie de mireasă.

Avea vreo patru ani şi un pic şi tocmai îşi descoperise, la o expoziţie canină, o mare pasiune: nunţile. Este complet fascinată de respectivul ritual. Presupun că o atrag rochiile ca de prinţesă şi momentul festiv în care se dă liber la făcut bebeluşi – idealul ei suprem în viaţă.

Ne-am întâlnit de câteva ori, în parcuri, cu nuntaşi în căutarea pajiştei perfecte pentru fotografiere. De fiecare dată, Luna s-a dus emoţionată spre miri şi le-a urat „Casă de piatră!”, spre încântarea superstiţioasă a nefericiţilor. Dar la o nuntă reală nu a fost niciodată până acum, aşa că a sărit în sus de bucurie zilele trecute, văzând la televizor un promo pentru o emisiune-concurs de nunţi:

– Vreau sa văd!!! Vreau să văd!!!

– O emisiune unde nişte oameni proşti se ceartă care are nunta mai şmecheră?, o iau eu în zeflemea.

– Dacă mie îmi plac nuntele, ce să fac?…

Părea atât de resemnată cu condiţia ei încât mă gândesc să o las să se uite un pic la programul cu pricina. Vreun sfert de oră, măcar. La fel cum s-a uitat şi la „Burlacul” de curând, după implorări şi lacrimi care mi-au înmuiat voinţa de mamă severă în probleme de educaţie versus sub-cultură. I se închideau ochii de somn, dar nu se lăsa, sperând să apuce să vadă care dintre piţipoance va primi mult-râvnitul trandafir. N-a apucat.

Şi la fel cum s-a uitat, tot parţial, prin vară, la „Runaway Bride”, o altă consecinţă a zapatului meu iresponsabil (zău că urăsc zapatul, dar îmi mai scapă, uneori, degetul pe telecomandă). Imposibil să nu ştiţi filmul acela în care Julia Roberts fuge de câteva ori de la altar, până când o vindecă Richard Gere de nehotărâre şi o învaţă să aibă curajul de a-şi mânca ouăle aşa cum vrea ea. La scena în care Gere vizionează filmarea cu multele nunţi ratate ale Juliei, Luna s-a bucurat teribil să vadă nu una, ci trei rochii de mireasă una după alta, dar s-a şi mirat să afle că o femeie poate fugi de la propria ei nuntă:

– Da’ ea nu vrea bebeluşi?

Luată din scurt, am bălmăjit un răspuns:

– Mai toate femeile îşi doresc copii, desigur…

– Păi, dacă vrea, trebuie să stea, să îi pună sămânţa!

E un copil hotărât, fiică-mea. Şi sper să-şi păstreze şi când va creşte această minunată trăsătură de caracter, care nu pare a fi moştenită de la mine. Doar să nu se grăbească prea tare cu însămânţările alea…

Reclame

5 gânduri despre „Nunte, mireşi, vegetale şi alte vise de domnişoară

 1. Postarea ta ar primi mii de like-uri de la Diana (si de la mine primesti)! Este subiectul ei preferat (din fericire, l-a depasit pe cel despre imbatranire si moarte). Spre deosebire de Luna, Diana a participat la muuulte nunti fiind ff entuziasmata si prezenta langa mireasa. Anul trecut, de ex., am participat la nunta unor prieteni (mireasa se numeste Mira, iar ginerele Marius). De atunci, vorbeste despre ei numindu-i Mira si Miru. Si a mai concluzionat ea ca „numai dupa ce te casatoresti, scoti bebelusul din burtica”!!!

  Apreciază

  • Multumesc, Cristina. Trebuie sa ii gasim si noi o nunta Lunei, poate o inchiriez ca domnisoara de onoare pe vreundeva. Si hai sa vedem cum abordam si subiectul ala post-nunta, cu procesul de fabricatie a bebelusilor, ca ma tot framanta subiectul 😉

   Apreciază

 2. Cu siguranta un subiect foarte interesant pentru fete!
  Cu toate ca Luna se afla inca in lumea povestilor, corelatiile si judecatile ei sunt perfect logice si mai cu seama pragmatice.
  Insa, o asigur pe Luna ca miresul care a facut caca pe el nu a avut nici o retinere si nici mireasa nu a sesizat.

  Apreciat de 1 persoană

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.