Jurnal de lăsat de fumat – Sfârşit

A trecut mai mult de o lună de când nu mai fumez. Ştiu că unora nu li se pare mare lucru, dar un fumător veteran, ca mine, înţelege cu siguranţă că este, de fapt, o mare realizare.

În ultimele două săptămâni, am redus treptat medicaţia, iar săptămâna viitoare o termin complet. Nu am simţit nici un efect advers, nici o schimbare de dispoziţie, nici o tentaţie de a fuma. E drept, mă gândesc, încă, deseori la fumat. Vechile obiceiuri nu au cum să dispară dintr-odată şi ştiu că voi mai avea o vreme reflexul de a mă duce să fumez o ţigară după fiecare masă, de exemplu. Dar pofta nu mai există. Când mă gândesc la ţigări e cam la fel cu amintirea unui fel de mâncare extraordinar, pe care l-am mâncat odată, într-o vacanţă, departe; mi-a plăcut la nebunie şi îmi voi aminti de el toată viaţa, dar ştiu că nu e posibil să îl mai mănânc vreodată exact pe acela, pentru că timpul nu poate fi dat înapoi.

Într-o noapte, mi s-a întâmplat şi ceea ce mă avertizaseră toţi foştii fumători. M-am trezit cu o ţigară în mână şi cu un muc în scrumieră şi m-a apucat o teamă teribilă că m-am apucat din nou să fumez, fără să îmi dau seama. Dar era doar în vis. Subconştientul ăsta şmecher al meu a încercat să se consoleze cu o ţigară onirică (ba chiar două!), dacă a văzut că eu nu îi mai dau nimic real. Cică voi mai visa asta mult şi bine…

O să închei aici jurnalul, pentru că nu cred că vor mai interveni schimbări. M-am hotărât să nu mai fumez şi nu voi mai fuma. M-aş bucura să aud că am fost de ajutor cuiva care s-a lăsat de fumat, la rândul lui, prin intermediul programului Stop Fumat. Şi îi sfătuiesc şi pe nehotărâţi să încerce, pentru că nu au nimic de pierdut. Mai ales pe cei care îşi propun ca rezoluţie de Anul Nou să renunţe la ţigări – cu medicamente pare mult mai uşor. Nu ştiu dacă din ianuarie vor fi aceleaşi condiţii, legile se schimbă de la an la an, dar acum, în decembrie, programul funcţionează foarte bine şi există stoc de medicamente gratuite. Trebuie doar să daţi un telefon la 08008STOPFUMAT (0800878673). Până şi apelul e gratis, de ce să nu încercaţi?

exsmoker

CONTINUAREA AICI.

Publicitate

17 gânduri despre „Jurnal de lăsat de fumat – Sfârşit

 1. Pingback: Program de renuntare la fumat | Economisim.info

 2. Si asa sa o tii !
  Felicitari pt reusita! eu am micile mele dependente: cusutul la ie, prajituricile, blogul etc. dar nici una nu imi gaureste bugetul zi de zi.
  Iti recomand sa pui banutii de pe tigari intr-un borcan, sa vezi vizual cati bani ai de cand te-ai hotarat sa nu mai arzi 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Daaaa, excelent acest program. mama mea s-a lasat si ea de fumat cu el, eu l-am intrrupt insa si m-am reapucat, pentru ca am facut o reactie alergica foarte puternica la Zyban ( asta ne dadea atunci, printre altele) . Totusi, eu nu voiam sa ma las cu adevarat, incercam de dragul sotului meu de atunci., dar daca vrei din tot sufletul, acest program este ajutorul de care ai nevoie. Felicitari din tot sufletul, este o reusita extraordinara ceea ce ai facut tu.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Felicitari pentru reusita!
  Un exercitiu de vointa pe care l-ai trecut.
  Prin inima ta trece un fluid mai putin vascos, ficatul nu mai depune atata efort pentru eliminarea toxinelor, celulele tale sunt hranite mai sanatos.
  Am enumerat doar cateva avantaje.
  Castigul cel mare apartine sanatatii tale si familiei tale.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Pingback: Jurnal de lăsat de fumat – Ziua 26 | Mama Aluniţă

Comentează:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.