Am primit de curând vizita unor prieteni cu copil mic. Până aici, nimic deosebit: de când avem copil, singurii care ne mai calcă pragul sunt cei aşijderea. Numai unii care trec prin aceleaşi greutăţi ale vieţii ca şi noi pot purta cu nonşalanţă conversaţii răcnite, care să acopere ţipetele celor mici sau îşi pot continua doar puţin perturbaţi cina, după ce copchilu’ a vomat la un metru mai încolo.
Ceea ce a fost, însă, cu adevărat extraordinar în această vizită a fost momentul în care băieţelul prietenilor noştri, de doar doi anişori, s-a apucat să facă curat prin casă. Acea sclipire a ochilor când a zărit mătura, avântul cu care a îmbrăţişat-o şi priceperea cu care o manipula, zâmbetul de imensă satisfacţie de pe feţişoara lui minusculă şi hotărârea cu care s-a împotrivit să ne dea mătura înapoi – de nepreţuit! Bineînţeles că am vrut să aflu care este secretul educaţiei în urma căreia te alegi, iată, cu mini-ajutoare voluntare prin gospodărie, dar nu mi-a prea convenit ce am aflat: cică exemplul personal ar fi cheia. Atât de mult a văzut-o pe maică-sa frecând şi făcând lună totul prin jur încât acum crede că aşa e normal. Dar nu e. Iar fiică-mea ştie, din păcate, cu siguranţă acest lucru.
Fiind obsedată de trai sănătos, mămica băieţelului-minune nu s-a limitat doar la a face curăţenie perfectă sau la a-i da celui mic o alimentaţie atent selecţionată, ci s-a apucat şi să-şi fabrice propriile produse de îngrijire corporală, lipsite de orice ingrediente care i-ar putea dăuna pielii familiei ei. Apoi s-a apucat să fabrice şi pentru alţii. Şi aşa se face că m-am pricopsit şi eu, cu ocazia vizitei, cu câteva săpunuri din categoria acelora care te umplu de fericire doar când le adulmeci pe sub capacul cutiei, darămite să le mai şi simţi onctuozitatea pe pielea umedă, stând alungit într-o baie fierbinte şi visând la paradisuri de miere, cacao, lavandă şi scorţişoară, vanilie, portocală sau mentă. Pentru că aşa sună unele dintre ingredientele apetisante din care sunt sunt făcute săpunurile, cremele şi uleiurile cu pricina.
Deci, dacă vreţi să visaţi şi voi frumos în timp ce pielea vă mulţumeşte pentru un răsfăţ aromat, hrănitor şi 100% natural, vă invit să intraţi pe site-ul Nature’s Heart şi să vă alegeţi un săpun sau o cremă de acolo. Site-ul nu e complet gata, mai are nişte bug-uri de remediat şi nişte meniuri goale, dar de navigat printre produse şi de pus în coş merge. Eventual, sunaţi la telefonul de pe site şi vă lămuriţi mai uşor. Citiţi neapărat şi pagina Despre noi, conţine o groază de lucruri interesante despre tipurile de piele, cosmetice, masaje şi altele.
Iar după ce vă plimbaţi pe site întoarceţi-vă aici şi spuneţi-mi care produs vi se pare cel mai tentant de acolo. Unul dintre răspunsuri va primi, după o tragere la sorţi, un pachet Nature’s Heart format dintr-un săpun, o cremă şi un ulei de corp. Concursul se încheie pe 10 martie, la ora 24:00.
Ca să sparg gheaţa, o să vă spun că preferatul meu este săpunul cu morcov. Nu pot explica de ce, având în vedere că mare mâncătoare a respectivei legume nu sunt, dar doar ce i-am scris numele aici şi mi-a lăsat gura apă! Săpunul cu morcov este, de altfel, şi preferatul producătoarei lui, şi al băieţelului ei cel sârguincios – aceasta fiind, probabil, singura asemănare dintre noi. Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată zâmbind larg cu mătura în mână, ca pe el. Şi îl anunţ pe această cale pe micul hărnicuţ că este oricând binevenit la noi. Data viitoare îi arăt şi unde ţinem mopul!
Felicitari persoanei care are atata rabdare incat sa se apuce de facut sapun homemade.
Imi aduc aminte de sapunul pe care il facea bunica. Bineinteles, ea nu folosea uleiuri esentiale pentru parfum sau alte fineturi.
In Roma antica nu exista sapunul. Dupa baie se ungeau cu ulei de masline, apoi cu o racleta se indeparta excesul de ulei cu jeg cu tot. Nu aveau nevoie de alte chimicale pentru dat pe corp dupa baie. Va inchipuiti ce piele fina aveau. Imparatul Augustus avea obiceiul sa indeparteze uleiul de pe picioare folosind coji de nuca.
O alta delicatesa afrodisiaca era sudoarea de gladiator. Se indeparta de pe corp, tot cu o racleta, apoi se aduna in sticlute pe care le primeau doamnele din inalta societate.
Gladiatorii vestiti erau un fel de actori bine cotati ai zilelor noastre.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu pot sa cred ca eu scriu despre arome minunate si imbatatoare, iar tu povestesti despre jeg si transpiratie!!! Cat de pragmatici pot fi barbatii, inclusiv de Ziua Femeilor! :-)))
ApreciazăApreciază
Si eu tot pentru sapunul cu morcov optez! Atat pentru mine cat si pentru copilas. Mi-as dori totusi sa fie si ceva produse recomandate femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
ApreciazăApreciază
Am citit si eu pe site ca recomanda sa nu se foloseasca in respectivele perioade, din precautie. Desi nu prea inteleg ce ar putea fi daunator printre ingrediente… Daca aflu mai multe detalii, iti spun 🙂
ApreciazăApreciază
Exact. Nu sunt recomandate produsele in acele perioade din precauție. Eu personal am folosit în timpul sarcinii sapunul si uleiul in special care si a facut treaba de minune. Desi am avut 94 de kg in momentul in care am nascut nu am vergeturi pe abdomen. 😀
ApreciazăApreciază
Mie imi place laptele de capra, am mai folosit creme cu lapte si au fost foatrte bune. Si portocala cred ca miroase bine 🙂
ApreciazăApreciază
Da, si eu am folosit produse cu lapte de capra si m-am bucurat ca nu am avut nici o reactie alergica. Ca orice bucurestean care se respecta, in ultima vreme am inceput sa am usoare probleme cu alergiile…
ApreciazăApreciază
Ohoho, cel cu miere si scortisoara, mniam, mianm :))
P.s. La multi ani si sa ai o primavara senina!
ApreciazăApreciază
Mda… lasa gura apa si la asta 🙂
Multumesc. Si tie la fel, multe zile insorite!
ApreciazăApreciază
Nu-mi dau seama dacă sunt ignorant sau nu (mai precis, nu îmi dau seama cât sunt de ignorant), dar e prima oară când aud de șampon solid.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu cred ca ne numim, mai degraba, desueti. Nici eu nu auzisem de asa ceva :-)))
ApreciazăApreciază
Eu as alege sapunul cu lapte de capra si germeni de grau. Am o piele uscata si greu ii gasesc ceva pe plac dar combinatia asta cred ca s-ar potrivi. La multi ani!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc, sa avem cu toatele o primavara frumoasa!
ApreciazăApreciază
Crema cu unt de cacao si ulei de argan. Arganul e o planta miraculoasa.
ApreciazăApreciază
Iata un barbat priceput, felicitari! In capul meu, arganul era o ruda de-a argilei :-)))
ApreciazăApreciază
Pingback: Recomandări de activităţi pentru copii. Şi Zootropolis. Neapărat Zootropolis! | Mama Aluniţă
Suna foarte bine Sapunul handmade cu aloe vera si plante, dar si Sapunul handmade cu lavanda 😀
ApreciazăApreciază
Da, am inteles ca cel cu lavanda este cel mai cautat…
ApreciazăApreciază
Tare mult imi face cu ochiul sapunul cu aloe vera si plante. Dar as incerca cu siguranta crema cu unt de cacao si ulei de argan. Contine preferatul meu, untul de cacao.
Felicitari pentru initiativele sanatoase! Avem nevoie de asa ceva.
ApreciazăApreciază
Da, si eu cred ca viitorul ar fi acesta, in care ne producem singuri lucruri sanatoase…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mi se pare interesanta ideea de sampon solid. As incerca.
ApreciazăApreciază
E ciudat, ne-am obisnuit cu o alta imagine pentru sampon, intr-adevar 🙂
ApreciazăApreciază
Sapun handmade cu vanilie, 100% natural
ApreciazăApreciază
Ca o prajiturica 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sorţii au decis ca pachetul-cadou să meargă la Mihai. Dovadă că, uneori, cultura poate fi profitabilă 🙂 Te rog să îmi trimiţi o adresă poştală, pentru livrare.
ApreciazăApreciază