Concurs cu premii pentru igienă de voiaj şi nu numai

Vă povesteam ieri că fiică-mea şi-a făcut deja, demult, bagajul pentru tabăra în care va merge la vară. Deocamdată doar în gând, pentru că am rezistat eroic tuturor cererilor ei de a o lăsa să şi-l facă şi fizic, cu mai mult de trei luni înainte de plecare. Şi tot în gând o bodogăn şi eu atunci când găseşte, în fiecare zi, câte ceva nou de adăugat în bagaj şi mă roagă pe mine să nu uit (ha, ha, ha!) să îşi ia la ea. Apropo de lucrurile indispensabile într-o astfel de deplasare, după părerea ei, săptămâna trecută mi-a spus:

– Mama, să nu uiţi să îmi dai săpun lichid-solid-uscat în tabără. Gel să fie, că am avut mare succes cu el data trecută! De fapt, să îmi dai două gele, că se bat copiii pe el!

Nu ştiu dacă aţi ghicit, dar „săpunul lichid-solid-uscat”, cum îi zicem noi, este soluţia antibacteriană pe care o am mereu la mine de când sunt mamă. Ştiţi, sticluţele acelea de plastic mititele, cu vaporizator sau nu, care se găsesc pe la mai toate casele de supermarket sau farmacie. Puţine lucruri s-au mai bucurat de onoarea de a-mi sta în geantă cu anii, la fel ca sticluţele acelea. Şi nu sunt deloc o maniacă a curăţeniei, aş zice chiar că dimpotrivă, sunt genul acela de părinte care suflă bucata căzută pe jos şi i-o dă înapoi copilului să mănânce (iar dacă v-aţi oripilat citind aşa ceva, atunci trebuie neapărat să participaţi la concursul de la sfârşitul articolului).

Când s-a născut Luna, aveam doi căţei în casă: un bichon bătrânel şi un Jack Russell terrier tânăr. Apoi am găzduit o vreme şi pisica bolnavă a mamei mele, care era prea bătrână pentru a mai avea grijă de ea. Acum am mai rămas doar cu Jack-ul, dar e un câine care năpârleşte enorm, cât pentru trei. Deci am avut un bebeluş care a mers târâş alături de animale, deşi cu o mică alergie la ele (descoperită de curând), şi care pare să aibă un sistem imunitar puternic. Afară, am lăsat-o pe Luna să se joace liber cu orice a tentat-o, în parc, pe jos, cu nisip, în noroi etc. etc. etc. E drept că am avut norocul unui copil prudent, care nu a încercat niciodată să guste ceva ce nu i-am spus noi că e de mâncare, dar cred că a contat şi libertatea pe care i-am acordat-o mereu. Când termină cu joaca, scot din geantă sticluţa-minune şi, cu un puf sau o picătură de gel, rezolv în mod miraculos problema mizeriei. La fel, înainte de a îi da în mână ceva de mâncare, întotdeauna o curăţ cu puţin „săpun” din acesta, ba chiar şi la restaurant preferă să se spele aşa, în loc să se ducă la toaletă, unde poate avea surprize neplăcute în ceea ce priveşte igiena locului.

Revenind la bagajul de tabără, la câteva ore doar după ce Luna m-a somat să îi fac provizii de gele ca să ia cu ea, am primit un mesaj cu întrebarea dacă eram interesată de o colaborare cu brandul Touch. În principiu, nu eram. Scriu liber pe blog despre orice vreau, fac reclamă gratis unui produs care îmi place şi pot să critic, tot la liber, ceva ce nu. Deci am refuzat de-a lungul timpului mai multe propuneri de a promova produse şi servicii pe care eu nu le consider bune. Doar că numele „Touch” nu-mi spunea nimic, aşa că am răspuns afirmativ mesajului şi am dat o căutare pe Google. Primul rezultat găsit: un serial american a cărui primă serie mi-a plăcut mult de tot, apoi s-a subţiat rău. Nu cred că vrea Hollywood-ul să-şi facă reclamă pe blogul meu, trecem la următorul rezultat: „iPod Touch este ultrasubțire și colorat, redă muzică și videoclipuri, este grozav pentru jocuri, rulează aplicații, efectuează apeluri video, face fotografii…” M-a pufnit râsul. Era clar că nu mă nimeriseră, pe mine, care îmi păzesc ca pe ochii din cap mobilul Nokia cu taste pe care îl posed şi care cred că telefoanele sunt făcute doar ca să comunici la distanţă, oral sau în scris, şi nicidecum să te transforme în DJ de ocazie sau gamer compulsiv. Apoi a venit mesajul cu propunerea: era, de fapt, de la produsele anti-bacteriene Touch. M-am uitat repede în geantă, să văd ce scrie pe sticluţa mea de săpun lichid-solid-uscat, pentru că habar nu aveam ce marcă este. Scria Touch. Deci, da, cu mare drag pot face reclamă unui produs pe care îl folosim aproape zilnic, de peste şapte ani, cu care ne protejăm de bacterii şi care ne asigură şi o porţie mică de posteritate, fiică-mii şi mie. Pentru că nu numai ea a avut succes cu gelul în tabără, ieri am aflat că şi eu am rămas în memoria cuiva datorită acestuia.

Ieri, deci, la plecarea de la şcoală plus locul de joacă de după, i-am luat Lunei o plăcintă cu vişine (ştiu, ştiu, sunt o mamă inconştientă, îi dau dulciuri înainte de masă etc., dar s-a deschis un magazin nou în cartier şi era musai să îl încercăm, credeţi-mă!). L-am invitat şi pe Andrei, prietenul fiică-mii, să guste, dar ne-a refuzat. Luna a insistat:

– N-are nimic dacă eşti murdar pe mâini, pentru că ne dă mama cu săpun lichid-solid-uscat şi ne curăţă.

– Nu, nu… Chiar nu vreau plăcintă…

Am scos spray-ul din geantă s-o spăl pe fiică-mea şi l-am văzut deodată bucurându-se:

– Aaa, dar îmi aduc aminte de ăsta! Mi-ai dat tu pe rană, când m-am lovit. Şi mi-a făcut bine, până a doua zi era vindecată!

Deci mai aveam un fan al micii sticluţe de Touch. Asta cu rana a fost demult de tot, atât de demult încât, bineînţeles, eu nu îmi mai aduceam aminte deloc de incident.

– Normal că ţi-a trecut, că e şi cu defisectant!, s-a băgat şi Luna în discuţie, rotundă nevoie mare.

– Cu ce e?, m-a pufnit pe mine râsul.

– .. definsecant?, a ezitat ea.

– Şi nu te-a usturat, Andrei?, am continuat eu, doar, doar o conving şi pe Luna să mă lase să îi dau cu spray dezinfectant la viitoarele julituri, pentru că de obicei ţipă ca din gură de şarpe să nu o ating cu nimic pe răni.

– Ba da, m-a usturat puţin… Dar doar la sânge, ne-a asigurat viteazul băieţel.

E bine dacă l-a usturat doar puţin, şi doar la sânge!

Şi e şi mai bine să aveţi şi voi la îndemână o sticluţă dintr-astea. Aşa că vă propun să câştigaţi acum un pachet cu produse Touch. Este, de fapt, un fel de kit de vacanţă, că tot se apropie cea de Paşti: un spray, un gel şi un pachet de şerveţele, toate cu aceleaşi utile proprietăţi antibacteriene. Şi este, de fapt, două premii 🙂 Deci doi cititori care îmi povestesc la comentarii, aici sau pe Facebook, ce produse Touch au folosit până acum sau ce ar prefera să folosească, din gama lor mai extinsă, care poate fi văzută pe site, vor primi aceste kit-uri de vacanţă, după o tragere la sorţi.

Vă aştept cu comentarii până la sfârşitul săptămânii. Sunt curioasă dacă preferaţi gelele, ca Luna, sau spray-urile, ca mine. În plus, nu-i aşa că vreţi să aveţi şi voi, în albumele de amintiri, poze ca cele de mai jos? Cum credeţi că aş fi putut să le fac dacă nu aveam la mine săpunul lichid-solid-uscat, atunci când copilul a avut poftă de pizza în maşină sau de gogoşi cu ciocolată în hipermarket?

Touch

43 de gânduri despre „Concurs cu premii pentru igienă de voiaj şi nu numai

  1. Mi-au scris si mie cei de la Touch, dar ma tem ca eu sunt genul de mama care nu are niciodata gel antibacterian in poseta (si primisem la un moment dat o chestie misto, un spray subtire ca un pix, cu lichid din asta antibacterian, dar e azvarlit pe undeva printr-un sertar) iar servetele umede doar in cazuri extraordinare. Uneori chiar si pentru servetele uscate trebuie sa ma scotocesc prin geanta si de cele mai multe ori dau peste bucati de hartie igienica pentru ca uit sa cumpar servetele :)))) Trebuie sa invat sa fiu mai pregatita :))))

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu cred ca „trebuie” nimic 🙂 Dupa cum ziceam, eu cred ca o expunere moderata la microbi etc. are un efect pozitiv asupra imunitatii copilului. Dar sticlutele astea sunt mici si dragute, ori eu am o mare slabiciune pentru ce e mic si dragut si asa se face ca am cumparat prima data. Apoi am descoperit cat de utile sunt, mai ales ca noi am fost mai mereu pe drumuri in ultimii ani si, uite-asa, am devenit rapid fani. Cu servetelele, trebuie sa recunosc, nici eu nu stau prea bine, dar vad ca compenseaza fiica-mea: si-a pus cate un pachet in fiecare geanta, rucsac sau ghiozdan pe care le are. Si are multe! :-)))

      Apreciază

  2. Noi suntem fani servetele umede pe care le purtam peste tot cu noi.. De obicei cumparam pachete mari, ca sa fie pentru toti. Le folosim deseori: si la scoala, acasa ( fetitei mele ii place sa scrie pe birou cu carioca si apoi tot ei ii place sa curete ), prin excursii, ca ..vorba aceea.. nu se stie cand ai nevoie de ele..e drept si ca de multe ori le gasesc uscate prin cine stie ce rucsac…dar…asta e ne asumam riscul!

    Apreciază

  3. Am folosit muuulte „gele” in primii 3-4 ani de viata ai copilului, acum prefer servetelele umede pentru ca sunt mai usoare (ca si greutate in geanta ma refer). Am, insa, in masina un gel antibacterian pt orice eventualitate. Spray nu am folosit.

    Apreciază

  4. Ma bucur, inseamnă ca a crescut traficul!
    Nu stiam de unde vine durerea fizica, acum am aflat. Deci, daca ajungi la sange incepe sa te doara.

    Apreciază

    • Traficul a crescut substantial, din pacate, cu ocazia tristei intamplari din Colectiv. La povestiri vesele nu se inghesuie la fel de multi cititori ca la cele scrise la suparare, dar sunt suficienti si fideli, nu ma pot plange.
      In schimb, nu inteleg si pace de ce nu se inghesuie mai multi sa participe la concursuri: chiar daca nu e cine stie ce premiu valoros, e ceva de LUAT, nu de DAT!

      Apreciază

  5. M-ati facut foarte fericita… Eu puteam sa jur ca ‘gelele’ nu sunt pentru copii, dupa mintea mea si nu stiu ce idei… 😂 Folosesc gel ocazional, pentru mine, dar niciodata nu i-am dat si fetei, m-am limitat la servetele umede… Gata, imediat ce ne intoarcem din concediu iau muulte ‘gele’… 😊

    Apreciază

    • Chiar ca nu stiu de unde ai fi putut crede ca nu sunt bune pentru copii… Cam cum am crezut eu ani de zile ca pielitele albe ale citricelor sau miezul verde de sub coaja pepenelui sunt cancerigene, de ex. :-)))

      Apreciază

      • Nu stiu ce legaturi o fi facut mintea mea, dar pur si simplu asa am presupus… Probabil produs de curatenie-> sapun-> sapunul nu se mananca-> copiii isi mananca si degetele odata cu mancarea… 😅 god knows…

        Apreciază

  6. Ciudat, dar gelul acesta mie-mi face rău, când cineva deschide în jurul meu o sticluţă din aceasta mi se face rău pe loc de la miros.
    Probabil are alcool.

    Apreciază

  7. Eu sunt adepta spray-ului.
    „Gelele” mi se par mai putin practice si nu mi se pare ca distribuie mereu cantitatea optima, eu de obicei pun mai mult decat necesar.

    Apreciază

  8. Fetita mea a devenit brusc foaaaarte igenicoasa. Insista sa poarte in ghiozdan servetele uscate si umede, plus gelul antibacterian. Si le si foloseste… Eu am o problema: ce se intampla cu mizeria de pe maini atunci cand folosesti gelul? Se evapora? Macar pe servetel se vede… Deci, eu sunt pro servetele. Sa vad eu ca-i mizeria acolo…

    Apreciază

    • Tocmai de aceea zic eu ca e magic: face sa dispara in mod inexplicabil si murdaria 🙂
      Vorbind serios, solutia are actiune antibacteriana, antifungica etc., deci nu dizolva noroiul, dar omoara organismele daunatoare din el.
      Nu stiu cati ani are fetita ta, dar poate trece print-o perioada a igienei, asa cum aud ca face si a mea (sapte ani) la scoala – cica isi curata toti cu spray-ul, in fiecare dimineata, pupitrele!

      Apreciază

      • Are 8 ani. Eu astept sa treaca perioada asta. Ieri mi-a spus oripilata: mami, L a scapat un „pufulet” pe jos, l-a ridicat, l-a suflat si l-a mancat… sunt sigura, sigura ca o sa se imbolnaveasca…
        🙂 m-am gandit la tine

        Apreciază

        • Trimite-o la mine. Pot organiza un bootcamp rapid la noi in apartament, dupa care iti garantez ca nu i se va mai parea o tragedie sa sufle pufuletul. Doar sa se spele pe maini inainte de a-l ridica de pe jos :-)))

          Apreciază

  9. Spray claaar nu ii lipseşte fiului meu din geanta de şcoala. Apa pachetelul de mâncare şi spray sunt esenţiale. Dar nu am folosit încă pt puştoaica, are 9 luni şi habar nu am dacă e indicat. Am dat o căruţa de bani pe un spray dezinfectant pt bebelusi si poate când îl termin pe asta voi achiziţiona un spray touch pt ea. Si apropo habar nu aveam ca pot da pe julituri si zgârieturi! !!!

    Apreciază

    • Iata aici, la comentarii, atatea intrebari la care nu m-am gandit pana acum: daca e potrivit pentru copii, daca nu ma deranjeaza gustul, daca e sanatos sa dai pe rani… Nici nu mi-a trecut vreodata prin cap ca as face ceva rau folosind substantele astea pe copilul mic sau pe vreo julitura, oi fi eu mai inconstienta!…
      Nu imi aduc aminte la ce varsta am inceput sa-i dau fiica-mii, dar sigur aveam sticluta inca din geanta aceea minunata care se facea si scaunel pentru bebelusi, deci era foarte mica. Si pot confirma ca fiica-mea nu a avut niciodata vreo problema, desi, dupa cum scriam, are chiar un usor fond alergic.
      In schimb, pe julituri te rog sa le dai copiilor doar pe socoteala ta! Sa nu dea vina pe mine cand or urla de usturime! Pe Luna o curatam acasa, cu sapun normal, cand era prea micuta 😉

      Apreciază

  10. Si eu am mereu pregatita, in gentuta de iesit la plimbare, cate o sticluta cu gel antibacterian… Micuta mea s-a obisnuit sa fie curatata pe manute de cate ori este nevoie… Vom incerca si spray-ul Touch!

    Apreciază

  11. Deși prefer apa si săpunul, folosesc spray-ul cand pun odrasla in căruciorul de la supermarket, curăț bara de care se tine cu mainile, nu sunt vreo germofoba dar cărucioarele pe care pun mâna cel putin zeci de persoane zilnic colcăie de microbi.
    Nici mie nu îmi place mirosul lor, mi ar placea o variantă fara parfum, de obicei dau si cu niste apă pe mâini dupa ce l folosesc.
    O seară buna!

    Apreciază

  12. Si noi folosim gel Touch, dar da, preferatul meu si al copiilor ramane tot spray-ul. Doar ca intr-o zi, fetita mai mare, s-a apucat sa isi dezinfecteze cu sarg manutele si a dat cu spray in ochisorii fratiorului mai mic. L-am spalat pe fata, si totul a trecut cu bine. Pfiu.

    Apreciază

  13. Mie nu imi place mirosul gelului si faptul ca daca mananc ceva si tin cu degetele, simt un gust amar. Dar daca tot am citit ca exista si spray, o sa ii dau curand o sansa. S-ar putea sa imi placa mai mult.

    Apreciază

    • Exact cum zicea si Laura Frunza mai sus… Spray-ul are aceeasi compozitie ca si gelul, deci presupun ca problema ar fi aceeasi. Dar exista, totusi, o solutie: nu mai mancati cu mana, fetelor! Sau, cel putin, nu va mai lingeti pe degete! 😉

      Apreciază

  14. Si eu folosesc Touch dar nu iau gel, doar spray. Copilul meu e micut si nerabdator si nu am timp sa ii torn gel, sa il unoformizez, ca el are de descoperit lucruri. In schimb ii dau cateva „fâsuri” pe maini si intra si intre degete si gata.
    Am si servetele umede in geanta dar dupa ce folosesc mai multe mi se dezlipeste colantul ala de deasupra si se murdaresc de la miile de alte chestii din geanta.
    Nu pot spune ca folosesc zilnic, insa copilul meu culege de pe jos orice, de la capace la gandaci, il las sa puna mana pe pisicile de la gunoi si are tendinta sa mai bage lucruri in gura, deci imi e necesar. Macar sa fie acolo ca odata e nevoie si te framanti ca nu stii ce sa faci..

    Apreciază

Comentează:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.