Ce m-a uimit prin lume săptămâna asta

În ordine aleatorie:

  1. Aceasta este o legumă de la Mega Image, şi nu un cartier rezidenţial cu zigurate de pe fundul oceanului:

romanescoSe numeşte romanesco şi este o combinaţie între broccoli şi conopidă. Cică. Pentru că nu am îndrăznit să o încerc.

  1. Acesta este un scaun de toaletă:

wc-trumpSe găseşte în avionul personal al domnului acela care tocmai şi-a cumpărat şefia Americii, Donald Trump, şi cică e din piele cu inserţii de aur. De ce??!! Şi pe unde…??!!

  1. Un studiu islandez a sugerat că nivelul de maxim de educaţie la care putem ajunge ne-ar fi scris în gene. Ceea ce ar confirma afirmaţia proaspătului ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, care a spus că „Sunt oameni care din naştere, nativ, nu pot lua un bacalaureat„.

Îmi păstrez însă îndoiala că vor fi documentate şi alte afirmaţii ale acestui domn, cum ar fi: „La nivel preşcolar educaţia este poate tot atât de dificilă ca şi educaţia care se întâmplă la nivelul de sus, la nivel universitar. De ce? Pentru că populaţia care este educată, care este supusă procesului de educare, sunt oameni care inţeleg mai greu lucrurile şi în care trebuie să procedăm cu foarte mare atenţie” (sursa citatelor e aici). Pe asta cred că nici măcar islandezii nu o pot înţelege. Sau poate că am doar eu probleme, pentru că eu sunt oameni în care înţeleg mai greu pentru că este educaţi?

Publicitate

8 gânduri despre „Ce m-a uimit prin lume săptămâna asta

Comentează:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.