Plecăm, pardon, pleacă în tabără, ura!

Numărăm zilele rămase până când va pleca copilul în tabără. Mai sunt patru. Şi nu a mai plecat nicăieri singur de 544. Mda.

Am auzit că există copii care tac atunci când stau acasă. Care nu zic tot timpul „Mama…”, „Mama?”, „Mama!”, „Mama-mama-mama!!!”, „Maaaaamaaaaa……..”. Am auzit că există after-school-uri şi bunici şi bone şi fraţi, care preiau din când în când sarcina de pe umerii părinţilor. Doar am auzit, pentru că noi nu avem norocul de a beneficia de aşa ceva. Singurele momente în care avem linişte în casă sunt atunci când copilul e la şcoală (prea scurt) sau când doarme, exclusiv noaptea (dar atunci dormim şi noi, uneori chiar dinaintea lui). Şi aşa se explică faptul că, acum, numărăm zilele rămase până va pleca copilul în tabără.

Problema cea mai paradoxală este, însă, că atunci când copilul pleacă pentru mai multă vreme de acasă, pur şi simplu nu mai ştim ce să facem cu vieţile noastre, iar liniştea mult-dorită se transformă în pustiu. Sau cel puţin aşa am păţit anul trecut, la ultima ei tabără, cea de la Predeal (despre care am povestit puţin aici şi aici). Când lucrurile s-au desfăşurat în felul următor:

Ziua 1

Ne-am întors de la gară:

– În sfârşit, singuri! Ce bine e că a plecat copilul în tabără!, am spus eu aşezându-mă la calculator, ca de obicei.

– Daaaa, e super!, aprobat taică-său, luându-şi tableta şi lungindu-se pe canapea, tot ca de obicei.

Ziua 2

– Ce zici, dacă tot am rămas singurei, mă duc să pregătesc o băiţă? Ştii tu, jacuzzi, luminiţe, alea, alea…

– Daaaa, cum să nu?

Şi s-a dus.

– Ăăă, poţi să iei, în drum, şi punga aia cu rufe murdare? Zic să băgăm şi o maşină de spălat, dacă tot stăm în baie.

Ziua 3

– Faci tu focul în şemineu azi? Să fie frumos în sufragerie?

– Ştii… Hai să nu-l mai facem. Că ai văzut şi tu câtă cenuşă lasă…

Ziua 4

Am plecat şi noi la Predeal. Oricum, drumul de întoarcere era în sarcina noastră, aşa că ce mai contează că ne-am dus un pic mai devreme, aşa, cu vreo două zile?

Deci cam aşa a fost cu marea noastră săptămână de libertate de anul trecut. Hai să vedem dacă o să ne descurcăm mai bine anul acesta. Dar, pentru orice eventualitate, ştie cineva o cazare bună în Zărneşti?…

Reclame

7 gânduri despre „Plecăm, pardon, pleacă în tabără, ura!

 1. Asa si la noi… de abia in ultimii ani s-a schimbat situatia, Tudor merge pe timpul verii la bunica la tara. Cand era mai mic nu ar fi fost posibil, desi isi dorea si atunci chestia asta.

  Din pacate, perioada verii este una destul de plina la job, nu putem pleca pe nicaieri cu exceptia vacantelor in trei. Usor-usor am inceput sa ne obisnuim sa avem un alt ritm/ program cat e copilul plecat. Ne-am facut o rutina sa iesim aproape in fiecare seara la “masa” in oras (chiar daca asta inseamna o salata/ un snack la mall), sa ne uitam impreuna la cate un film (in restul timpului nu prea reusim, uneori ne apuca ora 10 seara cu nasul in caiete/ proiecte si alte activitati similare). Uite cateva recomandari din sera filmelor pe care le-am vizionat vara trecuta, poate gasiti vreunul pe care nu l-ati vazut si vi se pare interesant:

  Collateral beauty https://contribute.imdb.com/czone?ref_=nv_cm_cz
  Seven pounds https://www.imdb.com/title/tt0814314/?ref_=fn_al_tt_1
  The hours https://www.imdb.com/title/tt0274558/?ref_=nv_sr_1
  Chocolat https://www.imdb.com/title/tt0241303/?ref_=nv_sr_1

  Enjoy!

  Apreciază

  • Cat de concreta ai fost, multumesc! 🙂 As fi preferat sa facem lucruri mai… romantice, ca sa ma exprim decent, nu sa ne uitam la filme (pentru ca noi ne uitam mult la filme, si in doi, si in trei, si in unu’), dar ma bucur sa aflu ca e o situatie intalnita si pe la altii, nu ca suntem noi ca vai de capul nostru…
   Filmele recomandate le-am vazut pe toate. Nr. 2 i-a placut lui Edi, nr. 3 e pe lista scurta a preferatelor mele, nr. 4 a impresionat-o pe Luna, acum cateva saptamani. Cat despre Collateral Beauty, ma mir ca mi-l recomanzi ca varianta pentru o ocazie cand pleaca copilul de-acasa. Imi aduc aminte ca l-am vazut fix intr-o situatie similara (nu mai stiu exact in ce tabara era plecata) si am fost amandoi terminati de frica, sa nu fi fost un semn, ceva…

   Apreciază

   • Pai ce, o seara romantica nu poate incepe cu cina si un film?! Da, si eu intru usor in panica, dar cum copilul e plecat toata vara, nu putem vedea doar comedii romantice. Desi am vazut una tare draguta, iti spun cum se numeste daca reusesc sa-mi amintesc 🙂

    Apreciat de 1 persoană

 2. Cea mai grea mi s-a părut a fi cea de a doua zi, asta doar dacă mașina voastră de spălat nu face prea multă gălăgie. 😀 :)))
  Lasă, că o să vedeți mai târziu, acum e floare la ureche. Ți-am zis că fiică-mea merge de vreo doi ani în tabere internaționale peste hotare. Ei, află că cu greu vorbim cu ea de două ori într-o săptămână, fiindcă ea merge pe ideea că „ce, dacă am plecat și sunt bine ce să tot vorbim la telefon, lasă, că vă sun eu dacă sunt probleme”. Și eu nu sufăr, dar maică-sa trebuie să știe cum e cazarea, cum e mâncarea, cum sunt ceilalți și tot așa. Eu doar zâmbesc și-mi văd de treabă, că cineva trebuie să facă situației.
  No, spor la odihnă să aveți cât e Luna plecată!

  Apreciază

 3. hahaha, știu eu o cazare… și mai știu că, atunci cînd pleacă puiuțul de acasă pentru cîteva ore, îmi propun să fac tone de treabă, numai că mă vrăjește liniștea de pic așa, într-un fel de catatonie, cu ochii pe pereți, pînă intră iar și începe să tocănească din guriță…

  Apreciază

Comentează:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.